torsdag 4 februari 2021

Hålla ut och vänta ...

Ännu mera snö och ännu kallare och dessutom arktiska vindar. Nu är det definitivt vinter  här i väst som det var för 9-10 år sedan. Men det hindrar inte obligatorisk utevistelse, denna dag i form av en över två timmar lång vandring längs Vänerns västra strandkant. Vi mötte inte någon annan trots att det brukar vara pensionärstätt mitt på dagen längs de uppmärkta lederna. Skidorna fick vila då det var mycket tveksamt om standarden på spåren.

Tillbaka i bebyggelsen bar det raka vägen till konditoriet mitt i staden för att köpa en belöning - välfylld semla! Coronarestriktionerna gäller i affärer och de efterlevs verkligen av alla. 




En "flash" landar i mobilen och nu handlar det om ändrade turordningsregler för anti-covid-spruta. Den tidigare gränsen på 70+ och har nu flyttats ner till 65+. Dock är det mycket oklart när det blir aktuellt. Det sägs att allt är klappat och klart och att det nu bara är vaccin som saknas. Magkänslan signalerar dock att det förmodligen kommer dra ut på tiden. Så det är bara att bita i, hålla ut och hålla i. Efter nästan ett års träning har man blivit ganska så duktig på detta.