måndag 22 februari 2021

Väderskifte ...

Då har sista dagens VM-tävlingar i skidskytte kollats av. Inga blågula framgångar denna dag, det har verkligen varit upp och ner. Sammantaget kul dagar med spännande uppgörelser men nu räcker det med skidskytte för säsongen. Istället får fokus snart inriktas på längdskidornas uppgörelser om VM-medaljerna.


Vintern har slagit om och nu börjar det kännas som om våren är på väg. Bara det inte blir något bakslag i form av snö och kyla. Dock är det åtskilliga kubikmeter snö som nu ska rinna bort. Det lär ta tid och i skogen är snötäcket tjockt. Alltså ... inget skogslöp denna helg utan istället två gånger två timmars trampande på gång- och cykelleder hemmavid. 




Frågan är nu om långkallingar, yllestrumpor, dunjackor och liknande klädesplagg kan förpassas långt in i garderoben. Vågar man utmana vädergudarna? Det är kanske väl vågat . För ett år sedan noterades följande i bloggen: "Man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken. Det klassiska ordspråket har sitt berättigande. Vädergudarna gav mig och många andra en rejäl käftsmäll då vi i godan ro njöt av att vintern varit snö- och isfri. Det äckliga vintervädret dundrade in med stor kraft under måndagen".