onsdag 24 februari 2021

Mera fix ...



Oavsett vilken form av "hemmafix" man tar itu med brukar det leda till mer än vad som var den initiala tanken. Precis det händer just nu när utrensningen av böcker triggade igång funderingar om att flytta bokhyllor från ett rum till ett annat. Alltså pågår det nu någon form av rockad i lägenheten. Den är stor med sex rum vilket inbjuder och ger möjlighet till inte bara en rockad utan flera. På den vägen är det. Efter hand fylls nu ett av rummen med uttjänta möbler och en massa annat som ska förpassas till återvinningen. Det lär inte längre räcka med ett rejält bagageutrymme utan en släpkärra måste till. Då och då görs pauser i fixandet vilket brukar leda till konstateranden och reflektioner typ vi-har-alldeles-för-mycket-prylar och hur-är-detta-möjligt. 


Nu handlar det inte enbart att vi genom åren köpt på oss det ena och andra utan också om att vi fått ärva/övertagit saker från föräldrar och nära släktingar som lämnat jordelivet.




När det gäller alla elektroniska prylar är det dock något vi (läs: huvudsakligen jag) införskaffat och det är en hel del både större och mindre föremål för att inte tala om alla meter kablage i olika längder och med olika anslutningar. Nu försvinner allt som har passerat bäst-före-datumet men den första Macintosh-datorn, som fortfarande fungerar, får vara kvar av känslomässiga och nostalgiska skäl. 


Undrar nu vad som blir nästa steg och åtgärd i detta anfall av hemmafix?!?