lördag 20 februari 2021

Jämmerligt ...

Alla tänker på sig, det är bara jag som tänker på mig ... ungefär så skulle man kunna sammanfatta diskussionerna/åsikterna/meningsutbytet/tyckandet i spåren på beslutet om hur vaccineringen mot corona ska gå till när nu de skyddande dropparna levereras.




Media rapporterar dagligen om att makthavare på olika nivåer inte bryr sig om den fastslagna inriktningen utan har varit försigkomna och snickrat till en egen turordning. Man har helt enkelt fixat att hen själv och de allra närmaste redan har fått sin första dos. Detta förmodligen utifrån den ovan nämnda tesen: alla tänker på sig ...


Det senaste exemplet är den högste politiske företrädaren i grannkommunen Uddevalla, det socialdemokratiska kommunalrådet. Enligt tidningen BOHUSLÄNINGEN har det blivit starka reaktioner efter vaccinavslöjandet. 

Det som är extra pinsamt och uppseendeväckande är inte så mycket att han roffade åt sig de eftertraktade dropparna utan att han utan den minsta darr på stämman hävdar att han och de berörda cheferna borde ha stått först i vaccinkön! Bevekelsegrunden är att de är såååååå viktiga och betydelsefulla för verksamheten!


Det är helt otroligt att politiska företrädare kan bli så bländade och förblindade i tron på sin egen förträfflighet. Man anser sig stå över, vara förmer än, de som riskerar svår sjukdom och död. Inte den minsta ödmjukhet eller respekt visas heller åt de hårt och hängivet arbetande inom sjukvården som verkligen står i frontlinjen. Det är dessa som är de viktiga och betydelsefulla!

Det är också helt otroligt att lokala politiska företrädare anser sig ha någon form av rättighet  att skita i eller sätta sig över beslut som fattats av riksdag/regering/myndighet. 


Uttrycket "Alla tänker på sig, det är bara jag som tänker på mig" har fått ett ansikte, ett jämmerligt sådant!