onsdag 6 oktober 2021

Stugsnack …

Bilen hittar nästan själv till Slätthult i Trollhättans södra stadsdel. I den stigrika skogen runt motionsgården har åtskilliga orienteringsarrangemang genomförts genom åren. Vet inte hur många gånger jag och många andra varit där. Trots detta måste man vara fokuserad och noggrann annars är det lätt att virra bort sig i det täta stignätet.

Ett 90-tal gamlingar mötte denna onsdag upp för sedvanligt veteranrace. Det var gråväder och lätt duggregn och terrängen var rejält vattensjuk.




Eftersnack med sedvanlig fika blev det utomhus och dagens snackis handlade om klubbstugor närmare bestämt kostnader och driften av dessa. Det var inte med någon större entusiasm det vittnades om erfarenheter och upplevelser. Bekymrade miner framkom också när det gällde framtiden ... kommer medlemmar vara beredda att lägga ner den tid och de pengar det kostar att hålla anläggningarna vid liv? Mycket tveksamt var man rörande ense om. Jag instämde men det var ingen större överraskning för det övriga sällskapet. Alla känner väl till min skepsis till att lägga ner mycket tid och många kronor på klubbstugors drift och underhåll speciellt om detta det allra minsta inkräktar på och decimerar den idrottsliga verksamheten.