fredag 10 december 2021

Idolfinal …



Jag tillhör den trogna skaran som följer IDOL på TV 4. Gillar upplägget och tycker det är kul underhållning med allt från programledarna, juryn och naturligtvis deltagarna. Tycker det är fascinerande att följa den utvecklingsresa de genomför. Är så imponerad av den potential många har och som får blomma ut under skickliga rådgivares/handledares ledning.

Men det är tufft. Utslagsröstandet är utmanande och juryns omdömen tillhör inte alltid det snälla och ödmjuka. Så finns faktorn utstrålning/karisma som ibland kan vara mer avgörande än sången och musiken. 


Detta år utkristalliserades tidigt en duo som var snäppet vassare än övriga. Isländske Birkir och Jacqline Mossberg Mounkassa. Ikväll möts de i finalen och det lär bli en hård kamp. Verkligen ovisst vem av de två som blir vinnare. Trots allt tror jag att Jacqline drar det längsta strået. Detta tack vare hennes scenframträdanden. Förmodligen har hon tillgång till en extra skicklig koreograf eller så har bara den talangen. 


De som begriper sig på musik dissar programmet. Läste denna morgon Göteborgsposten där krönikören Jan Andersson inte är nådig i din kritik; "dags att lägga ner" är hans tydliga signal. Dock kommer jag inte vara med i tummen-ned-gänget!