onsdag 1 december 2021

Hur blir det …

Trotsade igår kväll Kung Bore. Han vräkte ner snö över västsverige och gjorde allt för att täcka barmarken på gator och torg samt i skog och mark. Men det ska mer till för att förhindra sugna nattorienterare. Vi var ett 15-tal entusiaster som stod uppställda med pannlamporna påslagna och väntade på signalen för den gemensamma starten.

Har aldrig tyckt att orientering typ snöpulsning i obanad terräng är någon höjdare. Föredrar hellre att banorna läggs i urban miljö. Men vad göra när inget annat står till buds. En eloge trots allt till arrangörerna som slitit med utsättning av kontroller och SI-enheter. Det är sammantaget många förberedelsetimmar för att ett femtontal ska få sitt lystmäte.




Nu undras hur fortsättningen ska bli i närtid. Mer snö och kyla eller tö och mildväder? "Om Anders braskar, skall julen slaska” är en av våra mest berömda minnesregler för väder. Om Andersdagen är så kall att det knastrar, blir det slaskväder under julen. Igår var det  Anders-dagen så kanske blir det barmark om några veckor.