lördag 11 december 2021

Utmärkelse …

Ännu mer snö hade fallit under natten och det gjorde inte precis att mungiporna åkte upp inför dagens begivenhet det traditionella "Skinkloppet". Som vanligt gällde det att gissa sin tid på någon av de tre banorna. Det var sju som kalkylerade riktigt bra med endast en felmarginal på en minut. Själv överskattade jag min kapacitet och får skylla på att jag fick spåra större delen av banan. Snödjupet var bitvis riktigt hindrande och svårforcerat. Trots allt bra mental träning typ "pannben" denna vintriga lördag.




Efter löpet/snöpulsandet väntade traditionell gröttallrik och skinkmacka. I samband med detta fick jag och Gunilla ta emot utmärkelsen "Årets insats" för 2020. Under det första pandemiåret satsade vi medvetet extra mycket tid på att skapa orienteringsaktiviteter i närområdet då alla tävlingar var inställda. En drivande faktor var bland annat att säkra aktiviteter för barnbarn och deras kompisar. Gensvaret var stort. 


Innevarande år rullade tävlingsverksamheten igång som vanligt vid halvårsskiftet och då fanns inte längre samma behov av Veckans banor och liknande trodde vi ... men det kan konstateras att det var fler aktiviteter och starter 2020 i jämförelse med 2021. Det signalerar en tankeställare och en utmaning om att i framtiden behövs dels ett traditionellt tävlingsutbud men också en tillgång till regelbundna närorienteringar av enklare karaktär. Det är uppenbart att flera inte är beredda att avsätta tid och hela helger för resor och deltagande i arrangemang med föranmälan, merkostnader, utdragna arrangemang och allt annat som är förknippat med tävlingar. Detta är inte bara en utmaning utan också en tydlig uppmaning till orienteringsklubbarna att tänka om och tänka nytt!