måndag 13 december 2021

Ingen ljusspridare …

Inte en enda Lucia har skådats idag. Vart har luciatågen tagit vägen? Traditionen påbjuder att det ska vankas lussefika med kaffe eller glögg och naturligtvis lussebullar och pepparkakor. Dock har det inte blivit något av detta denna gråmulna och fuktiga måndag.

Som tröst blev det ett par timmar på massagebänken. På Elfsborgsmassagen blev jag knådad av Viola som vi i många år regelbundet har besökt. Hennes nypor är hårda och hon är inte nådig när hon känner ett "stopp" orsakat av en ansamling av kroppsvätskor. Det brukar också kännas riktigt gott efteråt och hennes behandling brukar göra susen ifall "gubbvaden" eller "lårkakan" inte gett med sig.

Under sen eftermiddag blev det ytterligare "kroppsunderhåll". Vädret inbjöd inte till någon löptur och då återstod bara gymalternativet. Det blev en timmas aktivering av många muskler och leder med hjälp av diverse redskap allt till ackompanjemang av en spellista på Spotify.




Mörkret lägger sig tidigt dessa dagar och när inte någon Lucia sprider ljus kan man verkligen prata om vinternatt. Dock är inte allt nattsvart. Väderprognosen siar om flera plusgrader och soltimmar ... det lovar gott inför torsdagens veteranlöp!