söndag 5 december 2021

Målet uppnått …



Äldsta barnbarnet känner lycka dessa dagar. Han knep en av de åtråvärda platserna på Riksidrottsgymnasiet i Eksjö. Det har varit hans dröm och mål det senaste året. Från och med höstterminen 2022 kan han utöver studier också satsa optimalt på orientering!

Schemat anpassas till träning och tävling. Periodvis är man borta från ordinarie skoltid för att delta i viktiga tävlingar och träningsläger. Skolan ser då till att man trots viss frånvaro ges förutsättningar att klara studierna.


Det erbjuds 4-6 träningspass i veckan, de flesta på skoltid, beroende på årskurs. Det finns möjlighet till minst ett morgonpass. Två dagar i veckan åker man till någon av Eksjöområdets olika terrängtyper.


Eleverna bor i enkelrum på ett elevhem som ligger i direkt anslutning till skolan. Där finns internet till alla, TV‐rum, samlingssal, bastu, tvätt‐ och torkrum. Lunch och middag äts i skolans matsal medan frukost och kvällsfika intas i elevhemmets matrum. Elevhemmet är bemannat med personal under kvälls- och nattetid samt jour på helgerna.


Förstår att det känns bara så härligt att nå sitt mål och nu handlar det om att sätta nya mål ...