onsdag 15 december 2021

Matlagning …

Barnfamiljer har oftast hektiska veckor. Mycket ska hinnas med. Det är inte bara jobb som ska skötas utan också många ej jobbrelaterade saker typ köra barn till diverse träningar och aktiviteter, köpa och fixa iordning mat, föreningsengagemang, skotta snö och en massa andra hushållsbeting. Som pensionär kan man också ha det tajt men inte på långa vägar så späckat som yrkesverksamma. Därför känns det bara så roligt att kunna bidra och stötta på olika sätt.




Vi försöker med jämna mellanrum fixa middag till äldsta barnfamiljen. Det är möjligt när de bor på näravstånd. Denna dag har det fallit på min lott att koka och laga. Gunilla och jag brukar diskutera vad som ska stå på menyn. Själv kör jag med principen sätt-det-på-kroken-som-fisken-vill-ha alltså inga konstigheter eller nymodigheter. Makaronipudding, pastarätter och korv stroganoff går alltid hem och framkallar mycket sällan rynk på näsan.

Under tidig eftermiddag tillagade jag en stroganoff med speciell smakrik "touch". Det blev väl tilltagna portioner då speciellt killar i tonåren kräver stort intag om man också ska orka med regelbunden träning. Framåt kvällen blir det så leverans till hustrappan.