torsdag 18 juli 2019

O-Ringen ...

O-Ringen närmar sig. Drygt 15 000 är anmälda till tävlingen som i år avgörs i Östergötland. Genom åren har jag själv varit med 35-40 gånger. Har inte så där noga koll. Förr var deltagande ett "måste" men genom åren har det inte blivit lika angeläget. Nu handlar det mycket om att barn och barnbarn är på hugget och då är det bara att hänga med. I år blir det åter igen storhushåll då vi hyrt en villa bara någon kilometer från centralorten i Norrköping.




Springer även i år så kallad kortklass i den egna åldersgruppen. Det beror inte på att banorna är något kortare utan enbart för att det är valfri starttid. Det är bara så bra och så skönt att inte behöva passa en speciell starttid och ibland tvingas gå upp i svinottan. Det är liksom inte min melodi längre. Under väldigt många år handlade det om mycket tidiga mornar vinter som sommar när yrkesarbete utfördes. Det räckte och väl det!

Minns också med visst obehag åren när man ledsagade barn och under senare år barnbarn innan det egna loppet och man slet och drog i de små stackarna runt inskolnings- och nybörjarbanan för att man själv skulle hinna till den egna fasta starttiden. Inte kul, usch och tvi och så tycker allt fler. De så kallade kortklasserna blir bara större och större år efter år. Ska bli intressant att se när "fri starttid" även kommer att vara en möjlighet på vanliga tävlingar.

På måndag går startskottet för den första etappen och då inleds en intensiv vecka med fulltecknat dagsprogram.