fredag 20 december 2019

Byta strategi ...

TV-nyheterna kom med beskedet att Socialdemokraterna inte längre är partiet med flest anhängare. Nu ska man alltid ta opininonsmätningar med en nypa salt. Det är lätt att skeenden och händelser i tiden präglar vad folk tycker just för tillfället. Men Löfvén och hans polare har uppenbarligen bekymmer. Trots att man ständigt tar avstånd, markerar sin ovilja och ogillar Jimmie och hans pojkar tycks detta inte ha någon effekt. Anhängarna och påhejarna blir bara bli fler och fler.

Undrar hur statsministerns partistrateger funderar kring händelseutvecklingen? Uppenbarligen räcker det inte med alla avståndstaganden och fördömanden. Den gamla tesen det-man-ger-energi-växer verkar också stämma. Det är kanske dax att överge den valda taktiken. 
Inom idrotten brukar tränare och coacher komma med rådet att fokusera på sig själv. Man ska utgå från den egna styrkorna, kvalitéerna, det man är bra på och det man har tränat för. Man ska undvika att låta tankarna och energin gå åt till att fundera kring exempelvis hur formen är hos konkurrenterna.
Tror att ett och annat parti skulle vinna sympati och anhängare om man tydligare och mera resolut jobbade med det man är bra på, tror på och står för. Man ska undvika att så till den milda grad fokusera på vad andra gör. Man måste också våga vara proaktiv och sätta sig i förarsätet.
Så rådet till partiledare skulle då vara att säga till alla medarbetare, handläggare, underhuggare och allt vad det heter att utgå från de egna styrkorna och kvalitéerna och bara prata om de egna föresatserna och intentionerna. Men ska inte ägna tid, kraft och energi åt att peka finger eller skylla på eller anklaga eller beskylla någon annan.