söndag 9 oktober 2022

25-mannahelg …



En fulltecknad helg i Stockholm. Tidigt på lördsgsförmiddagen gick startskottet för stafetten 25-manna som denna gång avgjordes i Flemingsberg söder om huvudstaden. Över 300 lag kom till start och det bjöds på underbart höstväder. Stafetten med sin blandning av yngre och äldre, män och kvinnor, elit och motionär är ett "måste" för orienterare. Själv sprang jag första gången under sent 80-tal och sedan dess har det blivit många gånger. Så även detta år även om jag i lördags med råge var "gammgubben" i laget. Det skiljde hela 60 år mellan yngsta och äldsta lagmedlemmen! 

En lång dag följdes av en kväll i Berwaldhallen. En härlig show med anledning av att Svensktoppen firade 60 år. 




Söndagen var också intecknad med orientering fast då gällde det 25-mannamedeln, en individuell medeldistans. Det var sanslöst härligt höstväder med klarblå himmel och sol i massor. Svår och utmanande orientering samt perfekta arrangemang gjorde denna dag till en höjdardag.


Som grädde på moset blev det under tidig kväll söndagsmiddag med klassisk sjömansbiff och ungsbakad äpplepaj. Allt tillrett och serverat av svägerska som vi bott och trivts hos några dagar.