lördag 15 oktober 2022

Fredagskoll …

Höst innebär också koll på TV4 och programmet "Idol" på fredagskvällar. Är en trogen följare. Gillar upplägget och tycker det är kul underhållning med allt från programledarna, juryn och naturligtvis deltagarna. Tycker det är fascinerande att följa den utvecklingsresa de genomför. Är så imponerad av den potential många har och som får blomma ut under skickliga rådgivares/handledares ledning.

Men det är tufft. Utslagsröstandet är utmanande och juryns omdömen tillhör inte alltid det snälla och ödmjuka. Så finns faktorn utstrålning/karisma som ibland kan vara mer avgörande än sången och musiken. 




Ännu har ingen favorit utkristalliserat sig men det lär bli tydligare kommande fredagar. En som dock håller mycket hög och stabil nivå är programledaren Pär Lernström. Sedan 2011 har han haft rollen som konferencier, tycker att han är sanslöst skicklig. Hans flexibla, humoristiska och seriösa satt att leda, kommentera och intervjua är naturligtvis förklaringen till att han efter så många år fortfarande står på topp.


Idolfinalen äger rum den 25 november så tills dess är fredagskvällar intecknade när så är möjligt.