onsdag 19 oktober 2022

Höstavslutning …

Solen strålade från en knallblå himmel, luften var krispig och graderna 2-3 plus så där. Med andra ord perfekta yttre förhållanden vid höstavslutningen för 3-stads-veteranernas onsdagslöp. OK Gipen arrangerade och valde att utnyttja terrängen vid Göta strax söder om Lilla Edet. 




Avslutningsdagen handlar både om orientering och ärtsoppsbuffé. Vi omkring 80 som deltog gav ärtsoppan det allra högsta betyget. 

Efter löp, buffé med tillhörande eftersnack samlades en mindre grupp för att utbyta arrangörserfarenheter samt att dra upp riktlinjerna inför kommande år. Pandemiåren medförde annorlunda rutiner i syfte att undvika närkontakt och trängsel. Under året har vi bibehållet några av dessa åtgärder som:


- Ingen föranmälan 

- Var och en laddar ner och skriver ut sin egen karta

- Fri start mellan 10.00 och 12.00

- Ett minimum med funktionärer


Utfallet har varit bra och till belåtenhet så vi fortsätter på den inslagna linjen. Upplägget underlättar också för arrangörerna då man slipper arbete som exempelvis karttryck, inplastning av kartor och bemanning vid start.


Alla jublar inte över upplägget då man föredrar förhållanden som vid en normal tävling; föranmälan, startlista, minutstart och karta i startögonblicket men en klar majoritet bejakar den förenklade rutinen.


Vårpremiär 2023 blir det i början på april men innan dess finns det andra veteranorienteringar i både Göteborgs- som Västgötadistriktet.