söndag 23 oktober 2022

I Paris …

Igår kväll erövrades Paris. Det var ett drygt decennium sedan jag var här senast. Det var också nästan tre år sedan jag fraktades med flygplan. Hann precis komma hem från Madeira när pandemin slog till i början på 2020.
Det mesta var sig likt både Paris och att flyga. Vid incheckningen följde jag med stort intresse hur det är att resa med katt i bur. Det stökade till sig när buren skulle genomlysas. Mycket rynkade pannor vad gäller hur det skulle gå till för att skona katt men också för få buren ordentligt kollad. Kände mig nöjd att både slippa vara katt eller kattägare!

Förmiddagen innan flygresan inleddes med deltagande i en OL-tävling väster om Göteborg. En mycket lurig och utmanande tävling. Det gällde verkligen att hålla totalfokus i det detaljrika kustnära området. 
Äldsta barnbarnet förlorade segern när han strök förbi en kontroll med bara några meter enligt GPS-spåret:


Idag ska den franska huvudstaden besiktigas. Gunilla samt ressällskapet Robert och Ingrid har bland annat bokat in Louvren med Mona-Lisa, Triumfbågen och Eiffeltornet. Har sett och varit i dessa sevärdheter tidigare men det ska bli spännande att se om damen har åldrats och om tornet har rostat. Paris, nous y sommes maintenant !