måndag 13 maj 2024

Härlig helg …

Finaldagen på Närkekvartetten bjöd på sanslöst härligt väder och fina förhållanden. Vid Ånnaboda nordväst om Örebro avverkades två tävlingar parallellt dels Stafettligan för elitlöparna dels en individuell medeldistans för övriga.




Det var perfekt att dels tävla själv men också att kunna följa stafettuppgörelserna. Det var naturligtvis en orsak till att så många sökt sig till Kilsbergen.

Det har inte alltid varit en självklarhet att ha en elittävling och publiktävling samtidigt. Minns hur det var 2011 när vi arrangerade SM-stafetten i Vänersborg. Vi ville pröva konceptet men tjänstemän/handläggare på Orienteringsförbundet var klart negativa och stred emot. Vi var trotsiga och genomförde ändå ... det blev mycket uppskattat! Numera är det ett "måste" att ha publiktävlingar parallellt med mästerskapstävlingar om det överhuvudtaget ska finnas någon publik och åskådare vid måupploppen.




Sammantaget blev det en härlig långhelg i Örebro tillsammans med de två äldsta barnbarnen och deras mor. Härliga kommentarer och småsnack, restaurangbesök med god mat och naturligtvis kul orientering med efterföljande analyser. Dessutom fungerar mamma Emelie alltid som bilchaufför hem när "gammfolket" behöver vila ... hon är en pärla!