söndag 19 maj 2024

Lång härlig dag …

Oj vilket sanslöst härligt väder på pingstdagen som vi huvudsakligen tillbringade i Lidköping. På programmet stod sprint-DM. På förmiddagen individuell tävling och på eftermiddagen stafett. Detta i terrängen/stadsdelen Stenhammar i de nordvästra delarna av staden. Banorna var lagda både i skogsterräng och villabebyggelse. En lite ovanlig kombination som man naturligtvis kan ha synpunkter på. I min värld är det karaktäristiska för sprinten en urban miljö med inslag av lättframkomliga parkområden.




Nåväl, lyckades ändå springa snabbast i H70-klassen och inkasserade ett DM-tecken samt årets åttonde seger. Klubbkompisen Jenny tog VSK:s andra seger.




Efter några timmars vila väntade sprintstafett med tvåmannalag där vardera löpare avverkar två sträckor. Gunilla och jag sprang den öppna klassen där det var stora åldersskillnader mellan löparna och lagen ... vi var klassens äldsta par. Vi krigade och kämpade på och kunde efter fyra sträckor passera målet som #12 av 19 lag ... klart godkänt!


Vi avslutade besöket i Lidköping med sen lunch på Skogshyddan, en anläggning som drivs och ägs av Lidköpings Missionsförsamling. Det var underbart härligt att sitta utomhus i den omgivande parken men ... vi var inte ensamma där denna härliga dag.