tisdag 28 maj 2024

Rustider …

Hela gårdagen stavades V-Å-R-R-U-S. Vänersborgs SK arrangerar sedan flera decennier detta gå-lunka-löp-lopp under maj månad. Många funktionärer ställer upp ideellt och bidrar på så sätt med pengar till klubbkassan.




Vi började tidigt på förmiddagen med att packa picknickkassar och hann precis bli klara innan ett enormt skyfall dränkte arenan. Vattenpölarna var många och stora men en hel del vatten hade försvunnit när deltagarna började anlända vid 17-tiden. Då handlade det om att vara parkeringsvakt.




Startskottet smällde 19.00 och själv ansvarade jag för en rondellpassage. Det fungerade smidigt och i år var det inte en enda bilist som hade synpunkter på avspärrningar och liknande. Så har det inte alltid varit. 




3000 tjejer var anmälda och väl i mål väntade picknicken i gröngräset och stämningen var härlig. Detta ända tills mörka moln drog in från Vänern och efter en stund kom dagens andra skyfall. Snabbt, snabbt försvann de flesta från arenan och nedmontering av målfållor, toaletter och tält påblrjades. Några timmar senare var allt bortforslat ... ytterligare ett blött Vårrus var avklarat!