fredag 24 maj 2024

Vandring och bad …

Under gårdagen utforskades skogarna runt Väktorsjöarna nordväst om Lilla Edet. OK Gipen frestade med en variant av fotoorientering. Kontroller, enbart stenblock, skulle uppsökas och väl på plats skulle man ange vilket foto som var det "rätta". En kul variant där det dels handlar om att komma till rätt sten trots att det inte fanns någon skärm eller markering av något slag dels att kolla in detaljer på respektive sten som överensstämmer med något foto. Vi tog god tid på oss och vandrade i maklig fart, kollade in all grönska och lyssnade till ett rikt fågelliv.




Det passade perfekt att äta medhavd lunch utanför klubbstugan Gipenäs som byggdes för över 70 år sedan. Imponeras alltid över denna byggnad ... oj vilket slit-och-släp det måste ha funnits innan allt kom på plats.


Sommarvädret var gudomligt och det fanns inte den minsta tvekan att hoppa i sjön Lille Väktor. Gunilla hävdade med bestämdhet att hon ville vara kvar länge i vattnet eftersom det var så himla skönt. Det var skönt!




Dock var det en sak som störde, dagens skogsbruk medför att mindre träd, pinnar, ris och annat bråte får ligga kvar efter avverkning ... inte vackert och fullständigt vidrigt när man som orienterare ska kliva över och krypa under.