torsdag 5 september 2024

Kartering …

Kartan över ett terrängområde i anslutning tilll Skidstugan i Vänersborg har reviderats/uppdaterats de senaste veckorna.  Arbetet som utförts av Göran Olsson är nu avklarat.

I nedanstående kartklipp framgår i vänsterspalten utfallet av revideringen. Till höger samma terrängområden innan Göran med sin handdator och omkring 100 arbetstimmar påbörjade jobbet.




Måste uttrycka min beundran för kartritare ... deras uthållighet, deras tålamod och deras förmåga att till slut få ihop en kartbild. Det är ett ensamjobb med emellanåt jobbiga väderförhållanden.

Modern teknik underlättar naturligtvis arbetet typ handdatorer men trots detta handlar det hela tiden om att bedöma, överväga och besluta!  


Har under framtagningsprocessen regelbundet träffat Göran och då bland annat diskuterat "klassificeringar" av olika detaljer och föremål.


Kartan ska premiäranvändas vid en tävling den 6:e oktober - Vänersborgsmedeln. Gunilla fungerar då som tävlingsledare medan jag delar på banläggningen med klubbkompisen Peter C.