måndag 7 mars 2016

Helg med mening ...

Det var småkyligt, graderna var inte många över noll men terrängen var snöfri, lättlöpt och svårorienterad i strandskogen runt Åhus. Tre tävlingar stod på programmet med en inledande nattetapp och sedan en medel och en lång. Det vara bara så härligt att få ge sig iväg vid årets första startpip. Karta och banor var av toppklass. Då står man ut med underdimensionerade och kalla duschar. Sannolikt är det så att vi i framtiden allt oftare får räkna med inskränkningar i duschservicen. Nya bestämmelser vad gäller utsläpp av duschvatten i naturen gör hela hanteringen ännu mera omständig och det blir kanske övermäktigt för många arrangörer. 


Premiärhelgen delades med barn och barnbarn. Det känns ganska häftigt att som 65+ jogga tillsammans med en 8+ till start, småsnacka om hur det känns och byta tankar om hur terrängen ser ut. Och så kommer repliken; du ska väl med till Halland nästa helg farfar! Kan svaret bli något annat än JA ?!?

Hemfärden från Skåne var snörik men ändå måste en tacksamhetens tanke riktas till vädergudarna som skonade säsongspremiären. Nu är det bara att hoppas att allt vidrigt vitt snabbt smälter undan så att inte Hallandspremiären blir inställd.

Uppvaknandet på måndagsmorgonen var förknippad med positiva vibbar från premiärtävlingarna men så kom ilningar av ångest och olust. Reportage och resultat från helgen ska sammanställas för lokalttidningen. Bristen på elitframgångar och profiler är uppenbar. Tänker då på ett antal årsmöten jag övervarit; suckande, muttrande och ojande över pengar som satsas på klubbelit. Och i nästa andetag; suckande, muttrande och ojande över att tidningarna inte skriver något om orientering. Blir lite elak för en stund; alla som suckar, muttrar och ojar sig skulle få prya som radskrivare!