lördag 26 mars 2016

Öjekampen ...

Öjetrampen är påskens populäraste arrangemang och samlade över 1600 deltagare. Men, men det var knappast någon propagandatävling. Så här efteråt drar man en lättnadens suck över att man just denna dag inte tog med och introducerade några nya till skogssporten. 
Man fick traska över tre kilometer från parkering till tävlingsarenan som huvudsakligen bestod av lera och gegg. Som tur var lyste solen och regndropparna höll sig undan annars kunde det ha varit riktigt vidrigt. Stackars barnfamiljer som fick släpa på barnvagnar, telingar samt alla ryggor och väskor. 


Tycker det är vågat av arrangörerna att välja ett område som är så svårtillgängligt denna tid på året. Det kan inte vara någon nyhet att åkrar och gärden oftast är rejält vattensjuka. Av detta följer att de inte är användbara som parkeringsplatser och alternativa platser med överlånga gångavstånd måste då väljas.

Terrängen och banorna var utmanande och många knäade i leran på upploppet. Det blev många kilometer denna dag. Smartklockan visade på 16,2 km från det bilen lämnades till återkomsten!