tisdag 14 mars 2017

Hemma igen ...

På hemmaplan igen efter knappa två veckor i Italien med välfyllda och intensiva dagar. Mobilens bildarkiv är verkligen bra att ha för att få en någorlunda hygglig tillbakablick på allt som hänt.
Genom åren har det blivit många resor till Italien men det är alltid lika kul att komma tillbaka. Stämningen och atmosfären har något speciellt. Tävlingsarrangörerna lyckas hitta nya områden och skapar intressanta upplägg. 
Vid sidan av åtta tävlingar fokuserades årets resa kring antika lämningar som Pompeji och Paestum. Klart intressant då det var första besöket till dessa speciella platser.

Närmare 200 deltagare från huvudsakligen Norge deltog i den av PWT-travel arrangerade resan. De allra flesta återkommer år efter år och mångas ansikten är bekanta. 
Det mesta runtomkring brukar fungera bra men det gäller att ha tålamod. Köer är legio; väntan på och i buss, väntan på incheckning till hotellrum, väntan på mat, väntan på kaffe från automaten osv. Men ... sånt glöms bort och redan nu börjar funderingar om nästa års Medelhavsmästerskap. Det ryktas att Italien ska överges och att Katalonien i Spanien blir resmålet. 

Nu är det bara att anpassa sig till vardagslunken i kylslagna Sverige igen. Tävlingsutbudet är klent så här i mitten på mars men snart blir det full fart och väderprognoserna varslar om värme och vår!