söndag 19 mars 2017

VM söderut ...

Många är oldboysen och oldgirlsen som om någon månad drar till södra halvklotet. Där väntar årets veteran-VM i orientering i Nya Zeeland. Detta i kombination med närmare 30-talet andra sporter ingående i World Masters Games,och sammantaget 25 000 deltagare.
Orienterarna tävlar om VM-tecken i långdistans och sprint. Det handlar om både kvaltävlingar och finaletapp.
En lång och spännande resa väntar. Många väljer naturligtvis att besöka andra intressanta länder och platser före eller efter tävlingarna.


För egen del blir det ingen resa dit. Har tidigare varit på NZ och genom åren har det blivit några resor till Sydostasien/Australien. Har även sprungit i VM-terrängen och kan dra mig till minnes att det då var varmt och hett, sanddyneterräng och bitvis bushigt. Men inga ormar! Detta i motsats till Tasmanien som besöktes någon vecka innan. Det lär vara jordens ormrikaste ställe i förhållande till sin storlek. Märkligt med naturens ordning, att det på ett ställe är giftormsfritt och på ett annat tvärtom när öarna ändå ligger relativt nära varandra. 

OL-tävlingarna pågår under tiden 21-30 april med sprint i Auckland och långdistansen avgörs nära kusten på nordöns västliga del.