fredag 10 mars 2017

Sten och block ...

Gårdagen bjöd på alternativ som att åka 5-6 timmar ENKEL väg och en stadssprint i ett mycket utmanande område (Savelli) och sedan återvända till Agropoli under senkvällen alternativt att utforska närområdet på egen hand.
Det blev det senare då viss (läs mycket) tröttnad infunnit sig vad gäller bussåkning. Istället fixades några hyrcyklar och så bar det iväg till lämningarna av den antika staden Paestum. Nästan lika fascinerande som Pompeji men den har aldrig varit utsatt för vulkaniska krafter. 

Även det närbelägna muséet besöktes med mängder av intressanta lämningar. Ibland blir det dock "a little to much" och det känns som om forntidslämningskvoten börjar bli fylld för den här gången.

Hotellen är många i området vilket tyder på ett attraktivt semesterställe ... men först om några månader. Nu är mycket som står öde och tomt men hotellet vi bor på är igång och har hög lyxfaktor.

Vädret växlar. Det var blå himmel, strålande solsken och nästan 20 grader. Det kändes som en svensk sommardag. Förhoppningsvis blir det samma förutsättningar de återstående dagarna.