måndag 27 mars 2017

Trögt ...

Ibland är det trögt i portgången, riktigt trögt. Drar mig till minnes hur svårt det var, hur segt det var och hur nästan fullständigt omöjligt det var att korta anmälningstiden till tävlingar till bara en vecka. Vi var en liten skara som propagerade och drev på i västsverige men det tar tid att vända på åsikter och vanor. Men det går; nu är det fullständigt vedertaget. Nu börjar nästa "strid".



Fri starttid har prövats men inte vunnit något gehör. Tävlingsarrangörer harvar på i gamla hjulspår men hur länge till? Har full förståelse för att elitklasser och kanske några ungdomsklasser inte kan/bör ha fri anmälan men i övrigt borde det inte vara något hinder. Dessutom kan det naturligtvis vara svårt vid stortävlingar men för arrangemang som samlar upp till 300-400 deltagare borde det inte vara några som helst problem.

Belackarna pratar om risk för osportslighet och att de flesta skulle välja sena starttider. Testtävlingar som genomförts de senaste åren visar dock att så inte är fallet och det finns inte några som helst belägg för farhågorna.

Den egna övertygelsen är dock stark att det kommer slå igenom därför att människor vill ha den möjligheten och flexibiliteten. Så nu är det bara att gå in i portgången och kämpa på ...