måndag 5 februari 2018

Mästerskap ...

Många är idrottens mästerskap. Just nu pågår bland annat EM i skidorientering i Bulgarien. Ett 20-tal länder är på plats. Första dagen tog Tove Alexandersson hem ett guld på sprintdistansen. Det blev ytterligare ett guld i mixed stafett dan därpå.

Undrar hur många som har koll på detta mästerskap dels bland orienterarna i allmänhet dels bland alla sportintresserade.
På gymmet fick jag en fråga av en i omklädningsrummet som undrade vad skidorientering gick ut på. Han kände till och hade testat vanlig orientering men det här med skidor och orientering det var bara stora frågetecken.


Visade honom på mobilen ovanstående bana från det pågående EM:et. Det verkar ju lätt ... ungefär som orienteringen vi hade i lumpen. Är det inte för simpelt för att vara ett mästerskap, reflekterade han.
Ja, vad säger man ... skidorientering är ju i mitt perspektiv framförallt skidåkning ... orienteringsmomentet är oftast lätt ... men håller med om att EM-banan förefaller vara något enkel.

Fortsatte att berätta att det fanns olika grenar också ... lång ... medel ... sprint ... stafett ... men antalet utövare är inte så stort vare sig i Sverige eller någon annanstans. 
Han lyssnade men konstaterade till sist att nuförtiden är det mästerskap i allt! Anade att han egentligen menade att det var en ganska så ointressant idrottsgren.

Hur kan vi göra våra olika orienteringsdiscipliner mera intressanta?