onsdag 26 juni 2019

Ett snäpp vassare ...

Gårdagens vandring i Dolomiterna var helt otrolig men överglänstes av dagens äventyr.  En mer än otrolig upplevelse med enorma vyer. Vi drog upp till 3000 meters höjd naturligtvis med hjälp av linbanor. Där var luften tunn, vintersnön hade ännu inte smält bort, himlen var knallblå, solen gassade, vindarna höll sig borta och vi fascinerades alla av det vi såg.



Lunchen på den höga höjden smakade bara så förträffligt. Ostarna, det kallskurna, bröden, oliverna och peston var gudagott. Ingen restaurant i hela världen kan konkurrera med dagens sittning.
Hedrade också den legendariske cyklisten Fausto Coppi som vann Giro d’Italia fem gånger och Tour de France två gånger. Minnesmärket fanns vid Passo Pordoi som vi passerade under dagen. Coppi hyllas än idag genom att den högsta punkten på varje års Giro d’Italia kallas Cima Coppi. Han dog ung i malaria, bara 40 år gammal 1959, efter att ha besökt Burkina Faso.



Det är riktigt kul att vara och vandra tillsammans med båda sönerna och deras familjer samt bror, svågor och svägerskor.