fredag 28 juni 2019

OS-smak ...

Idag lämnades Vigo di Fassa och vi åkte nordost till Misurina. Där blir det boende kommande vecka när Italienska 5-dagars i orientering avgörs. Hotellet vi bor på ligger alldeles vid den lilla Misurinasjön. Omgivningarna är bara så otroligt vackra. Solen skiner och graderna är idag 27-28 på dessa 1700 meter havet.





Alldeles i närheten ligger Cortina d'Ampezzo. Där avgörs vinterspelen i OS 2026. Ett OS som Sverige missade men det verkar inte ha utbrutit någon landssorg för det. Tror inte att så många egentligen bryr sig. Entusiasm för ett OS har inte varit så stort och uttalat. Naturligtvis känner de som drivit kampanjen sig besvikna samt de aktörer som har eller hade ett ekonomiskt intresse av vinterspel i Svea rike. Men de flesta tycks vara av den uppfattningen att ett OS-arrangemang kostar mer än det smakar, vilket jag helt instämmer i. 





Vid kaffepausen i Cortina idag kollades läget av hos en del bybor. Kommentarerna var av karaktären det-ska-bli-roligt och det-är-så-många-år-dit-så-vi-har-inte-kunnat-känna-efter.

Dock är det en helt fantastisk plats så jag förstår att Olympiska kommittén gjorde det val man gjorde.