fredag 7 juni 2019

Firardag ...

Nationaldagen presenterade sig med knallblå himmel, soligt solsken och många värmegrader. Ingen orientering på programmet. Istället blev det åter ett besök på Ramvikslandet denna vår. Denna gång med en specialframtagen karta i handen. En karta som tävlingskonkurrenten Gunnar B. fixat. Plötsligt blev det säregna stenlandskapet ännu intressantare och strövtåget mera innehållsrikt. Tänk vad en karta kan förhöja upplevelsen!




Dock blev det inget bad utan det sparades till nästa anhalt som var Kungshamn. Det salta västerhavet var kyligt denna dag men vad gjorde det annat än gott när lufttemperaturen närmade sig 30.
Sommartid undviks Smögen då det brukar vara minst sagt välbefolkat men så här i början på juni har den stora anhopningen av besökare inte kommit igång. På bryggan hade handlarna slagit upp sina bodar och plockade fram sommarens rikhaltiga prylutbud. Konstaterade att det är många saker man inte vill ha. Dock var det stor vill-ha-faktor då restauragerna rekommenderade mackor med berg av räkor. Ett tillbud som bara inte kan motstås. 
På hemmaplan var det många som firade nationaldagen på festivalen Aqua Blå. Dock ingen som helst längtan dit där karuseller, tombolor, brända mandlar, popcorn, heliumballonger och pilkastning stod på menyn. Det var förmodligen inget som konkurrerade med naturvandring (med karta i handen), bad i salta böljor och färska handpillade räkor.