tisdag 18 juni 2019

Uttagningar ...

Några "lokala" löpare har tagits ut till sommarens mästerskapstävlingar. Line och Björn Cederberg som tidigare tävlat för den egna klubben har båda blivit uttagna att representera Danmark när VM i orientering om två månader avgörs i Östfold, Norge. VM-programmet har från och med i år delats upp. Skogsdistanserna avgörs ojämna år medan sprintdisciplinerna i stadsmiljöer genomförs jämna år.
För Line och Björn väntar medel- och långdistans samt stafett i de kuperade och detaljrika skogarna runt Fredrikstad och Sarpsborg. Återstår att se vilka distanser de får springa.



Dock blir det inget junior-VM för syskonen Malin, Ida och Linus Agervig-Kristiansson från grannklubben Trollhättans SOK. De hade alla tre goda möjligheter att slå sig in i den danska truppen efter goda resultat under våren. Dock lyckades de inte helt på uttagningstävlingarna men Idas resultat räckte till för att bli uttagen som andra reserv.

Istället för junior-VM blir det ungdoms-EM i 18-årsklasserna för tvillingarna Malin och Linus. Mästerskapet avgörs i Grodno, Vitryssland sista helgen i juni. Över 400 löpare från 30 nationer tävlar då om EM-medaljerna i sprint, långdistans samt stafett.

Kul att lokala förmågor kvalificerar och riktigt kul skulle det bli om man lyckas när det verkligen gäller.