söndag 9 juni 2019

Regnland ...

Sommarlandssprinten med omkring 3000 deltagare avgjordes i en blandning av lite sol och mycket regn. Som vanligt var banorna lagda innanför staketet på anläggningen bland karuseller, lekredskap och vattenrutschbanor. På halvannan timma var allt överstökat. Imponerande hur väl allt fungerar och även om det stundtals är massor av folk så kan det på vissa sträckor vara ganska så ensamt.


Denna helg var det bara barnbarn #2 som var på plats och han fick farföräldrarnas totala uppmärksamhet. Barnet i fråga framkallar många skratt med sina reflektioner.  Han gillar också att bada och efter loppet roade han sig och drev på sina kompisar att testa så gott som alla vattenaktiviteter. Den äldre generationen tyckte det var gott att slippa närma sig de kylslagna bassängerna och forsarna.
Timmarna gick, solen sken till någon gång men annars var det rejält regn som gällde. Så småningom tyckte även barnbarnet att det var dags att dra sig hemåt. Han var inte ensam om den åsikten. Sakta men säkert tömdes anläggningen och bilar, bussar och husbilar drog sig hemåt.