onsdag 25 september 2019

Flyttbestyr ...

Livet i kappsäck och bland spackel, burkar med målarfärg och hammarslag som ljudeffekt fortskrider. Nu byts även taket på hela fastigheten så det är många hantverkare igång. Stamrenoveringen och uppfräschningen av boendet drar ut på tiden, det var inte planerat men väntat. Fascineras av att de flesta göromål/planer/deadlines i de flesta branscher oftast kräver mer tid och överskrids. Någonstans måste det vara ett systemfel. Anar att det oftast handlar om bristande insikt samt till och med inkompetens högst upp i respektive organisationer typ chefs- och bossnivå med minimal verklighetskontakt. 

Som orienterare har man fått ta till sig 25%-regeln. Alltså ... om banlängden anges till fem kilometer ska man alltid lägga till ytterligare 25% för att få ett hum om den verkliga distansen. Så det goda rådet är att om något sägs eller utlovats ta två månader ska man alltid lägga till ytterligare åtminstone två veckor.





Samtidigt med renoveringen städar vi och rensar ut svärmors lägenhet då hon bytt till ett mindre boende. Det är mycket som slängs och släpkärran var full med saker som klassificerats som bråte/skräp av döttrarna. Nu återstår slutstädning innan en ny hyresgäst flyttar in och börjar fylla lägenheten med prylar och bra-att-ha-grejer.