torsdag 5 september 2019

Fordonsbyte ...

Mitt i sommaren var det bilbyte. Nu är det två månader sedan svenskt byttes mot japanskt. Nybilsdoften har nu tynat bort och ersatts med klassisk orienterarbilsodör. Det är en blandning av barrskogsdoft, lerigt gärde, pannbandssvett och skitiga stövlar. 
Valet att satsa på fyrhjulsdrift, hög frigång och rejält med lastutrymme var inte ens vågat, något annat hade varit en rejäl felbedömning och ett stort misstag.

Fordonet har redan fått bekänna färg när ett antal vattensjuka parkeringsgärden har äntrats. Fyrhjulsdriften satt gott när andra fordon försökte få fäste i lervälling. Lastutrymmet är oftast fullt utnyttjat när barn, barnbarn och annat packats in. Ett aktivt idrotts- och friluftsliv kräver transportkapacitet!

Drar mig till minnes tiden då barnen var små och husets fordon hette Toyota Corolla. Långresor företogs både sommar- och vintertid. Hur gick det till när det många gånger också handlade om tält, luftmadrasser etc som packades in i minimala utrymmen. Det är en gåta att det överhuvudtaget fungerade!