måndag 2 september 2019

Renovering ...

Nu har det gått en månad som vagabond eller att leva i kappsäck. Lägenheten stamrenoveras och fixas till vilket omöjliggör boende där. Men det går faktiskt utmärkt att leva med ett minimum av de prylar, kläder och annat som man vant sig vid. Den fasta punkten i tillvaron är nu en liten tvåa i Lödöse mittemellan Vänersborg och Göteborg. 
Beteendevetare hävdar att ska man ändra ett beteende, en vana eller en sedvänja tar det omkring tre veckor innan man accepterat och anpassat sig till det nya. Det stämmer sannolikt. Små utrymmen, kläder i resväskan och avsaknad av faciliteter som ger bekvämlighet typ diskmaskin känns nu helt OK.
Just avsaknad av diskmaskin väcker tankeställare. Med en diskmaskin nära tillhands blir det en hel del "okynnesdisk". Man tar ett glas med vatten och vips ställs glaset in för att genomgå en lång maskintvätt trots att det egentligen räcker med en kort krantvätt och sedan placering på torkstället.
Dock ska man vara medveten om att det är lättare att leva i kappsäck under sommarmånaderna. Graderna är oftast behagliga och man slipper ta på sig en massa vinterkläder som dessutom kräver en hel del förvaringsutrymme. 




Vi har haft tur då renoveringen genomförs just nu i vår trappuppgång och att vi har möjligheten att bo på annan plats. Det är inte alla som har de så förunnat.
Nu återstår ytterligare en knapp månad innan allt ska vara klart och då får man vänja sig vid att bo spacigt igen och ha tillgång till en "maskinpark" som underlättar vardagstillvaron ... men det kommer knappast ta tre veckor. 😉