lördag 6 juni 2020

Nationaldag ...

Nationaldagen manifesterades som sig bör med orientering i Västerlandaskogarna söder om Lilla Edet. Dagen till ära var det blågul mundering och det handlade om Veckans bana med OK Gipen som arrangör. Just denna förmiddag var det bara fem Hogedalare på plats samt en Svalinare och en Åhlundare. Tidigare i veckan har det under dygnens olika timmar varit ett antal som sprungit de olika banorna. Det syntes en del spår i terrängen.

Terrängen slukar kraft. Den är huvudsakligen tunglöpt på grund av pinnigt underlag och högt blåbärsris. Barnbarnen Liam och Gabriel imponerar. De blir allt löpmässigt starkare och även orienteringstekniskt har de gjort framsteg denna tävlingsfria vårsäsong. Löpmässigt hänger man definitivt inte längre med och snart är man också orienteringsmässigt en "underdog". 
Det är kanske emellanåt nyttigt för juniorerna att "bara" nöta in och träna tekniska moment och detaljer. Under en tävlingssäsong blir det oftast väldigt många tävlingar och förhållandevis få teknikträningar. Hoppas nu bara att tävlingsarrangemangen snart kan komma igång. Tävlingar är trots allt "kryddan" i allt idrottande.