söndag 7 juni 2020

Vildmark idag ...

Idag drog vi till vägs ände vid Vargfjället öster om Ljungskile. Asfaltsväg blev större grusväg som blev mindre grusväg med tvättbrädeunderlag och slutligen något mellanting av grusväg och knagglig bred stig innan start- och målplatsen nåddes. Konstaterade att det inte var helt fel att investera i en hög Subaru för snart ett år sedan! På plats även Jonas med familj och polarna Åhlunds. 




Arrangörerna bjöd på vildmarksterräng med pinnigt underlag som krävde höga knälyft. Kul och utmanande bohusorientering! Vi såg en och annan orienterare som liksom vi inte kunde avstå orientering denna halvsoliga söndag. 


Under hemfärden kom trista rapporter från Göteborg. En demonstration som lockade tusentals deltagare trots alla uppmaningar/påbud/restriktioner om "social distansering". När så polisen upplöser demonstrationen sätter vissa igång med stenkastning och tråkiga upptåg. Skrev i fredagens blogginlägg att jag inte riktigt begrep varför man gjorde som man gjorde. Det klarnade inte precis efter dagens nyheter.

Fler borde kanske orientera. Man har fullt upp med kartläsning och fysisk ansträngning och efter loppet orkar man inte att kasta sten och visa långfingret!