torsdag 18 juni 2020

Sol och OL ...

I dagarna två har det varit högsommar. Innehållet har handlat om vänerbad och orientering. Oj vilket ynnest det är att bara ha några minuters cykelväg till inte bara en utan flera fina badställen. 




Under förmiddagen drog vi med cyklarna till Grönviks båt- och badplats som bara ligger några stenkast från Ursands Resort & Camping. Där var det rejäla avstånd mellan badande och solbadande par och mindre sällskap. Kontrasten var stor när resorten passerades. Oj, vilken mängd husvagnar och husbilar. Det går ingen nöd på campingägarna, verkligen inte. Vi mötte dessutom många ekipage som körde in mot Ursand så där lär det inte finnas något utrymme när midsommarhelgen inleds.


Väderprognosen pekar mot en solig midsommar så det lär bli fler bad när graderna nu ligger runt 20-strecket. Orientering blir det också. Nu när det är tävlingsstopp är Veckans banor på olika ställen i närområdet bara så bra. Detta är bara ett provisorium i dessa pandemitider men undrar om det inte kommer utvecklas och finna framtida former som komplement eller kanske konkurrent till det traditionella tävlingsutbudet.