lördag 19 december 2020

Det funkar ...

Denna lördag syntes faktiskt några blå strimmor på himlavalvet och under en kort stund kändes värme från solstrålarna. Men lyckan var kortvarig, ganska snart tog det gråmulna kommandot igen.

Idag spanade vi en start- och målplatsen för Veckans banor. Syftet var tvåfaldigt dels ett möte på distans med barn och barnbarn men också en koll om aktiviteten följer alla restriktioner och då under de två mest attraktiva timmarna under en helg. Många var där både från den egna klubben men också från grannklubbarna. Kul att aktiviteten lockar olika åldrar och olika kategorier allt från nybörjare till garvade kämpar.




Folkhälsomyndighetens senaste uppmaning till idrotten har sex punkter:


1. hålla avstånd till varandra,

2. inte dela utrustning med varandra,

3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,

4. undvika gemensamma omklädningsrum,

5. resa till och från aktiviteten individuellt, och

6. utföra aktiviteten i mindre grupper


Arrangemanget i sig uppfyller med råge punkterna 2-3-4-5. Vår "inspektion" fokuserades därför på "1" och "6" men där fanns inget som helst att ha synpunkter på. De största grupperna bestod av 4-5 individer och då handlade det enbart om familjekonstellationer alltså grupperingar som vardagligen lever och vistas tillsammans.

Redan tidigare visste vi att orienteringsaktiviteter är "säkrade" så långt det går och detta bekräftades ännu en gång. Det handlar alltså att som arrangör ha säkerställt att minimera risken för trängsel och att man kan hålla avstånd. Det handlar också om att varje enskild individ, varje deltagare, anstränger sig och ser till att leva efter påbuden. Det funkar och därför finns det ingen anledning att för stunden göra några inskränkningar eller förändringar.