torsdag 24 december 2020

Härlig annorlunda jul ...



Vanligtvis brukar det vara fullt hus på hemmaplan för att fira jul. I år blev det annorlunda och inte så många på plats. Istället drog vi med barn, barnbarn och broder till skogs. De senaste veckornas gråtrista och regnblöta dagar var bortblåsta. Istället sken solen från en klarblå himmel. Någon snö fanns inte på marken men luften var krispig och isfläckar fanns här och där. Det var en perfekt utedag!



Vi inledde med att klä utomhusgranen och fixa iordning eldkorgarna. Därefter handlade det om dans kring granen som uppvärmning till dagens orienteringsaktivitet. Det finns ett gammalt ordstäv som säger att en dag med mening är en dag med orientering. Undantag görs inte ens på julafton. Femton kontroller var utsatta och dessa var laddade med julklappar.




Julmat dukades fram och prinskorvarna fick färg och värme från eldkorgarna. Så småningom kom tomtens leverans med rimmade klappar. Detta triggade spontant igång samtal som fördes på rim. Uppfinningsrikedomen var stor och skratten många när ord vrängdes och stavelser anpassades. 



Så gick timmarna, solen drog sig bakom horisonten, kylan smög sig på och det blev dags att göra uppbrott. Detta många timmar tidigare än brukligt men det var en härlig annorlunda julafton med bästa barnbarnen i centrum.