onsdag 2 december 2020

På samma plats ...




Det damp ner ett fönsterkuvert i brevlådan från Vänersborgsbostäder. Det var en hälsning och en present med anledning av att vi bott i lägenheten hela 20 år. Det första reflektionen var "oj vad åren går" och sedan dök några minnesbilder upp. Vi flyttade från Tibro till Vänersborg för tjugo år sedan då Gunilla blev chef på Föreningssparbanken. Själv veckopendlade jag till jobbet i Stockholm.


Vi lämnade ett stort, stort hus i Tibro och hade tankar på nytt husköp i vänerstaden. Vi kunde välja och vraka då utbudet var stort. Dock fastnade vi inte för något just då och valde därför att bida vår tid och tillfälligt flytta in i en sexrummare i stadens centrala delar. 

Tiden gick, vi jobbade mycket, reste mycket och i samma veva övertog vi en sommarstuga med trädgård och allt från mina föräldrar. Över tid avtog intresset att köpa hus med allt vad det innebar och det kändes riktigt bekvämt och bra att bo i lägenhet. Under sommarmånaderna bodde vi dessutom i sommarstugan som alternativ till stadsvistelsen och på den vägen är det. Då vi avyttrade sommarstugan för några år sedan uppstod inte heller någon huslängtan. Det som inledningsvis bara var ett tillfälligt boende har i allra högsta grad blivit permanent. 

Då och då dyker tankar upp om bostadsbyte när det kommer prospekt om nybyggen men ännu har vi inte sett något som överträffar läge, bekvämlighet och närhet till skog och vatten. Jag har bott på många ställen i mitt 70-åriga liv men nu handlar det om rekord - 20 år på samma adress!