torsdag 10 december 2020

Ett lyft ...

Den egna klubben har valt att investera i en ny sprintkarta. VSK har idag ingen karta som är framtagen enligt den senaste kartnormen.
Området som valts är södra delen av Onsjö och kartan kommer att vara i skala 1:3000/1:4000.Carl-Henry Andersson har kontrakterats för att ta fram kartan och han har redan påbörjat arbetet. På kartklippet nedan ser man hur den sydvästra delen kartan kommer att se ut. Jämför med den nedre bilden som är ett kartklipp från 2011 över samma område.



Som framgår är detaljrikedomen riktigt stor och allt är mera exakt. Dock är arbetet en tidsödande process. Med ett kommunalt grundmaterial med gator och hus som underlag kompletteras detta med gator, trottoarer, stenblock, buskage, enstaka träd osv. Kartritaren måste traska omkring bland villor och skogsdungar och spana in alla föremål och sedan göra bedömningen om vad som ska finnas med på kartan och inte. När allt är klart väntar ett tävlingsarrangemang och naturligtvis träningsaktiviteter. Det blir ett lyft för verksamheten!