söndag 8 augusti 2021

Dramatik …

Gårdagens resa till andra etappen av Tibrotrippeln blev dramatisk. Bilradion var högt uppskruvad. Detta för att inte missa OS-rapporter. Det handlade om uppgörelser av herrarnas 1500 meter och lagtävlingen i ridsportens hoppning. Oj, oj, oj vilken dramatik och spänning och vilka nagelbitare. Norrmannen Ingebrigtsens guld och guldet för de tre svenska ryttarna. Vilken dramatik idrott bjuder på!


Med denna uppladdning var det härligt att bege sig ut på banorna i gropterrängen väster om Tibro. Omkring 1000 deltagare på en tävling som liknade en tävling som den var förr, innan pandemin. Detta dock utan att ge avkall på pandemirestriktioner; utspridda startfält, stora ytor att vistas på, handsprit både här och där, inga resultattavlor och ingen dusch.




Äldsta barnbarnet har varit framgångsrik de båda första tävlingsdagarna och detta i hård konkurrens. Han fick till det och noterade en vinst och en andraplats. Emellan loppen sprang han också under fredags-lördagsnatten Ungdomens tiomila. Detta är möjligt när markservicen fungerar men som gamling fattar man inte hur han orkar.


Idag blir det ytterligare ett lopp i den utmanande terrängen som avslutning på helgen.