lördag 28 augusti 2021

OL-introduktion …

Genom åren har jag varit med och introducerat många, många i orienteringens mysterier. Det brukar generellt vara mellan 10-20 % som fortsätter efter en nybörjarkurs. Bortfallet är med andra ord stort. Orsaken är naturligtvis svår att härleda. Det kan bero på fel pedagogik eller trist upplägg eller upplevelser att det är för krångligt eller ja vad då? Nu är skogssporten svår att lära ut och det är en utmaning att fortsätta med den då det är tufft, krävande och obekvämt emellanåt. Erfarenheten visar också att det krävs "support" av den närmaste omgivningen typ familj och kompisar.




Har de senaste åren varit avvaktande till att åta mig att vara instruktör/handledare. Tycker inte att "gamlingar" ska instruera och leda däremot kan de serva och fixa till banor och arrangemang.

Nåväl i veckan var det trots allt ytterligare en uppstart med nybörjare. Det handlade om föräldrar till barn i nybörjarkursen. Dessa ville också lära sig grunderna och då har vi fixat till en introduktion som omfattar tre tillfällen. Första träffen är avverkad och utfallet var klart positivt. Ska bli intressant med fortsättningen nästa vecka!