lördag 14 augusti 2021

Mycket OL …

Orientering hela dagen lång. Det började på morgonen med resa till Bollebygd och deltagande i Orintos tävling. Detta i rejält kuperad och orienteringskrävande terräng. Som vanligt bjöds det på en suveränt bra karta och utmanande banor. Det förväntades bli tufft och så var det. Det var mycket "gåing", från parkering till samlingsplats, från samlingsplats till start, från mål till samlingsplats och slutligen tillbaka till parkeringen ... pust! Det blev bad i en liten närbelägen sjö eller var det kanske en pöl innan färden ställdes till hotellet i Borås. 




Där var det bara så skönt att fixa till kuddarna i sängen och hitta en bra ställning för att kolla in World Cup i orientering på TV. Det blev fyra spänningsfyllda timmar och det var så kul och så härligt att se 19-åriga Hanna Lundberg vinna damklassen. Oj vilken lycka hon utstrålade och oj vilken glädje hon bjöd på.


Efter detta var det nyheter på TV 4 och naturligtvis förväntades att sportblocket skulle innehålla något om Hanna Lundbergs överraskande seger i Idre. Men inte ... istället var det bara den olidligt ointressanta presentationen av fotbollens serielunk plus en del annat fotbollstjafs. Jag har alltid haft en ambivalent inställning till reklamkanaler som TV 4. Jag litar helt enkelt inte på att exempelvis deras nyhetsblock är allsidiga och mångsidiga. Det gäller även sportinslagen. Min skepsis fick påfyllning denna kväll.


Imorgon väntar ytterligare en tävling och då i det gamla militära övningsområdet runt I15-regementet. Där tillbringade jag många fullständigt meningslösa timmar för drygt 50 år sedan när jag gjorde lumpen. Minnena kan än idag trigga igång kräkreflexer!