onsdag 11 augusti 2021

Veteranlöp …

Idag var det höstpremiär för 3-stadsveteranernas sedvanliga onsdagslöp. Drygt 85 löpare mötte upp och bland dem även en del yngre förmågor som "pryade" i terrängen strax nordost om Uddevalla. Upplägget har nu i stort återgått till hur det var innan pandemin. Det absoluta flertalet av deltagarna är nu vaccinerade men man är fortsatt noggrann med att hålla avstånd och undvika trängsel.


Barnbarn #2 hängde på och han passade på att spöa alla veteranerna på den långa banan. Trots ett så gott som felfritt lopp för egen del blev det ändå pisk med dryga fyra minuter. På kartan nedan framgår 13-åringens gps-spår med grön färg medan 71-åringens är rött. Tidspasseringarna tyder generellt på att när det är lättlöpt som på stigar och vägar har den gamle inte en suck. 




Start och mål var förlagt till Bjursjön och på samma plats var jag på mitt första orienteringsläger som pojkklassare för så där 55 år sedan. Även då gick det att bada i sjön fast idag är det lyxigt värre med badbryggor i olika former. Efter loppet bar det iväg till juniorens favoritmatställe just nu, My Wok!