söndag 29 augusti 2021

Skaraborgshelg …

Inför helgen packades bilen full (vem var det som tyckte att vi inte behövde så stor bil?). Färden ställdes till Mullsjö för deltagande i Stråketdubbeln bestående av en medeldistans och en lång variant.

Under lördagen var vädret höstvidrigt med massor av nederbörd. Efter målgång blev det därför snabbt ombyte vid bilen och sedan bar det till Mullsjö Friluftshotell. Där har vi genom åren tillbringat många nätter i samband med träningsläger, kurser och konferenser. Ett klassiskt ställe med skön atmosfär. Hotellet rekonstrueras nu efter att ha "kånkat" under pandemin. Nya ägare hoppas nu kunna blåsa nytt liv i verksamheten.




Ett suveränt god middag intogs på kvällen tillsammans med klubbkompisar av olika ålder. Mellan rätterna var det ett engagerat samtal om dagens tävling. Den fina terrängen och de utmanande banorna fick klart godkänt.

Omdömena var inte lika positiva efter söndagens långdistans som bjöd på en hel del "skitterräng" i form av pinniga och svårframkomliga partier. Som tur var hade lördagens ihållande regn dragit bort, graderna var omkring 17-18 och då och då syntes en blå himmel.

Nu väntar förberedelser inför nästa helgs tävlingsarrangemang; DM i stafett. En så där lagom rolig uppgift eftersom stafetter inte längre har samma drag och puls som tidigare.