fredag 9 december 2022

Halt underlag …

Så ligger då åter snön vit på taken. För drygt tre veckor drog en rejäl snökanon in över nejden med höga snödrivor och högt snödjup som följd. Men så försvann det vita och det möjliggjorde skogsorientering i barmark. Förhoppningar fanns att kylan skulle slå till och då möjligheten till långfärdsskridskoåkning på snöfria istäcken. Men, men ... nu är vi där igen med snöfall, dock inte så stora mängder. 




Det har de senaste dagarna blivit flera långa vandringar/promenader på snöbeklädda gångstråk och stigar. Detta med airpods i öronen och lyssnande på ljudböcker. Oj vad tiden går snabbt och kilometrarna många när man sugs in i en spännande bok. Man möter en hel del hundägare, en och annan joggare samt några cyklister som tålmodigt slirar fram på det hala underlaget. En och annan gång blir det stopp, airpodsen plockas ur öronen och några ord växlas med någon som irrat bort sig och behöver vägledning. Annars är man försjunken i sin egen lilla värld och dras med i ljudbokens fiktiva spänning och dramatik.


Om snön inte nu ställer till det ännu mer väntar två traditionella orienteringsarrangemang under helgen: Skinklopp och Jullöp i Vänersborg respektive Trollhättan. Då väntar också grötfaten efter loppen.